VANLIGA FRÅGOR

ORDER

Vår ateljé ligger i Sofia, Bulgarien, där vi tillverkar alla våra kreationer för hand.

Vi skulle inte sälja en returnerad produkt vidare, vi skulle donera den.

När vi skickar ditt paket skickar vi dig ett spårningsnummer via e-post och du kan spåra det när som helst här: https://homeofwool.aftership.com/

ANPASSNINGAR

Vi tillverkar alla våra produkter på beställning, så vi kan göra dem i den storlek och form du behöver. Skicka ett meddelande till oss och meddela oss vilka mått du behöver.

BETALNINGAR

Vi skyddar varje enskilt köp med hjälp av SSL-krypteringsteknik (Secure Socket Layer). Både din kreditkortsinformation och din personliga information skyddas.

Vi accepterar: Vi accepterar kredit- och betalkort.

Betalning i avbetalningar: Vi kan dela upp betalningen i flera delbetalningar utan ränta. Skicka oss ett meddelande för mer information. Varorna skickas så snart vi har fått in hela beloppet.

TYGER OCH MATERIAL

Alla våra fyllningar och tyger är helt naturliga, fria från alla kemikalier inklusive blekmedel, flamskyddsmedel, lim, färgämnen (med undantag för tyger med ränder)., syntetmaterial. All vår fyllning och de flesta av våra tyger är antingen Öko-Tex-certifieringed eller GOTS-certifierad ekologisk.

Oeko-Tex 100 certifikat:

  • Testar slutprodukten. för skadliga ämnen (kemikalier, bekämpningsmedel osv.) och uppfyller de humanekologiska kraven i standarden..
  • Denna version av certifikatet har de strängaste kraven och intygar att produkterna är säkra att använda för spädbarn.

GOTS (Global Organic Textile Standard)) certifikat:

  • Det säkerställer också att produkterna är fria från kemikalier och syntetmaterial.
  • Täcker hela processen från frö till gröda, reglerar use av vatten, begränsar användningen av konstgödsel och bekämpningsmedel.s, sänker risken för miljöförstöring.. När produkten kommer från djur reglerar GOTS-certifikatet hur djuren föds upp, utfodras och tas om hand, så att de får ekologiskt foder och gott om utrymme utomhus.
  • Säkerställer arbetstagarnas välfärd och behandling, inklusive rättvisa löner.

Handla tyger, ull och baddräkt
här
.

Nej, eftersom vårt främsta mål är att tillhandahålla rena och kemikaliefria produkter. Ull är naturligt flamskyddad utan tillsatta kemikalier som vanligtvis används i andra sängmaterial. Det är därför brandmännen bär uniformer av ull och tillverkarna av naturliga sängkläder använder ull i sina produkter för att uppfylla brandskyddsbestämmelserna.

Vår ull är helt fri från malar och andra insekter. Men som med allt som är tillverkat av ull kan malar dras till det. Ull skadas inte av vuxna malar utan av larverna av klädmalar och mattbaggar.

Om du har upptäckt malar i ditt hus eller om du har ett aktivt angrepp rekommenderar vi starkt att du inte tar in ullföremål i huset innan du har avlägsnat dem helt och hållet. Om du ser malar flyga i ditt hus är det förmodligen inte klädmalar, utan en typ som angriper mjöl och spannmål. Klädmalar gillar inte ljus och gömmer sig vanligtvis, så du kanske aldrig ser dem. De angriper sällan ofta använda föremål, utan trivs i stället i de föremål som är undanpackade och gömda, särskilt om det finns matspill eller andra attraktiva dofter.

Mottar och skalbaggar kan ta sig igenom mycket trånga utrymmen. Om du måste förvara ett ullföremål föreslår vi att du använder återförslutningsbara plastpåsar eller plastlådor. Linda in föremålet i ren bomull för att skydda det från kondens.

MILJÖANSVAR.

All ull i vår produktion har ett europeiskt ursprung, varav majoriteten är bulgarisk. Det kommer från små och medelstora gårdar som har bevisat att de tillämpar humana metoder. Mullvadernas verksamhet tillämpas inte och har aldrig tillämpats på de får som vi köper in. Djuren tas om hand med respekt – de får äta fritt а naturlig kost av örter, ogräs och buskar.

Vi erbjuder två typer av certifierad ull – vår Oeko-tex-certifierade ull kommer från Bulgarien och vår ekologiska GOTS-certifierade ull kommer från Storbritannien.
Båda certifikaten testar ullen för att säkerställa att den är fri från skadliga kemikalier, och det ekologiska certifikatet har ytterligare ett lager av sociala krav.

Ullskörden är en grym process som är fri från grymhet och som gynnar både djuret och odlaren. Varje vår klipper specialutbildade “fleece-skördare” den samlade ullen från fårens kropp på ett humant sätt utan att skada djuret. Eftersom ulltillväxten inte har någon avstängningsknapp, precis som människohår, är klippningsprocessen avgörande för fårens hälsa och överlevnad. Om det inte åtgärdas kommer den samlade ullmassan att belasta djurets leder och försämra dess förmåga att röra sig. De obehandlade fåren skulle också få en betydligt sämre livskvalitet under de varma somrarna i Bulgarien och löper större risk att drabbas av infektioner.

Ullklippning får inte förväxlas med pälsskörd. För att samla in päls måste djuret flås och därmed dödas. Home of Wool stöder inte skada, misshandel och dödande av djur. Vi är en del av det tusenåriga symbiotiska förhållandet mellan människor och får.

Hittade du inte det du letar efter? Vi är här för att hjälpa dig!

Kontakta oss!