FAQ

ORDERS

Ons atelier is gevestigd in Sofia, Bulgarije, waar we al onze creaties met de hand maken.

We zouden een geretourneerd product niet doorverkopen, maar doneren.

Zodra we uw pakket verzenden, sturen we u uw trackingnummer per e-mail en kunt u het op elk moment hier volgen: https://homeofwool.aftership.com/

AANPASSINGEN

Wij maken al onze artikelen op bestelling, zodat we ze allemaal kunnen maken in de maat en vorm die u nodig heeft. Stuur ons een bericht en laat ons weten welke afmetingen u nodig heeft.

BETALINGEN

Wij beschermen elke aankoop met Secure Socket Layer (SSL) coderingstechnologie. Zowel uw creditcardgegevens als uw persoonlijke informatie worden beschermd.

Wij accepteren: Credit en Debit kaarten.

Betalen in termijnen: We kunnen de betaling in meerdere termijnen splitsen zonder rente. Stuur ons een bericht voor details. Artikelen worden verzonden zodra wij het volledige bedrag hebben ontvangen.

STOFFEN & MATERIALEN

Al onze vullingen en stoffen stoffen zijn volledig natuurlijk, vrij van chemicaliƫn inclusief bleekmiddelen, vlamvertragers, lijmen, kleurstoffen (behalve voor stoffen met strepen)synthetische stoffen. Al onze vulling en de meeste van onze stoffen zijn ofwel Oeko-Tex gecertificeerded of GOTS gecertificeerd biologisch.

De Oeko-Tex 100 certificaat:

  • Test het eindproduct op schadelijke stoffen (chemicaliĆ«n, pesticiden, enz.) en voldoet aan de mens-ecologische eisen van de norm.
  • Deze versie van het certificaat heeft de strengste eisen en verklaart dat de producten veilig zijn voor baby’s.

De GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat:

  • Zorgt er ook voor dat de producten vrij zijn van chemicaliĆ«n en synthetische stoffen.
  • Omvat het hele proces van zaad tot gewas, regelt het ugebruik van water, beperkt het gebruik van chemische meststoffen en pesticidens, het verlagen van het risico van milieuvervuiling. Wanneer het product afkomstig is van dieren, regelt het GOTS-certificaat de wijze waarop de dieren worden grootgebracht, gevoed en verzorgd, waarbij ervoor wordt gezorgd dat zij biologisch voer en voldoende buitenruimte krijgen.
  • Zorgt voor het welzijn en de behandeling van werknemers, met inbegrip van billijke lonen.

Winkel Stoffen, Wol & Batting
hier
.

Nee, want ons hoofddoel is om pure en chemicaliƫnvrije producten te leveren. Wol is van nature brandvertragend, zonder toegevoegde chemicaliƫn die gewoonlijk in andere beddengoedmaterialen worden gebruikt. Daarom dragen brandweerlieden wollen uniformen en gebruiken fabrikanten van natuurlijk beddengoed wol in hun producten om aan de brandvoorschriften te voldoen.

Onze wol is volledig vrij van motten en andere insecten. Maar zoals met alles wat van wol is gemaakt, kunnen motten erdoor worden aangetrokken. Wol wordt niet beschadigd door volwassen motten, maar door de larven van kleermotten en tapijtkevers.

Als u motten in uw huis hebt opgemerkt of een actieve plaag hebt, raden wij u ten zeerste af om een wollen voorwerp in huis te halen voordat u ze eerst volledig hebt verwijderd. Als u motten in uw huis ziet vliegen, zijn het waarschijnlijk geen wasmotten, maar het type dat meel en granen aantast. Kledingmotten houden niet van licht en houden zich meestal schuil, zodat u ze misschien nooit ziet. Ze vallen zelden vaak gebruikte voorwerpen aan, maar gedijen eerder in die welke zijn opgeborgen en verborgen, vooral als er voedselresten of andere aantrekkelijke geuren zijn.

Motten en kevers kunnen door zeer nauwe ruimtes komen. Als u een wollen voorwerp moet opbergen, raden wij u aan hersluitbare plastic zakken of plastic dozen te gebruiken. Wikkel het voorwerp in schoon katoen om het te beschermen tegen condensatie.

MILIEUVERANTWOORDELIJKHEID

Alle wol in onze productie heeft een Europese oorsprong, het merendeel is Bulgaars. Het is afkomstig van kleine en middelgrote landbouwbedrijven die het bewijs van humane praktijken hebben geleverd. De werking van muilezels wordt niet en is nooit toegepast op de schapen die wij inkopen. De dieren worden met respect verzorgd – ze mogen vrij eten Š° natuurlijk dieet van kruiden, onkruid en struiken.

Wij bieden 2 soorten gecertificeerde wol – onze Oeko-tex gecertificeerde wol komt uit Bulgarije en onze biologische GOTS gecertificeerde wol komt uit het Verenigd Koninkrijk.
Beide certificaten testen de wol om er zeker van te zijn dat deze vrij is van schadelijke chemicaliƫn en het biologische certificaat heeft een extra laag van sociale eisen.

Het oogsten van wol is een wreedheidvrij proces dat zowel het dier als de boer ten goede komt. Elk voorjaar scheren speciaal opgeleide “vachtoogsters” de opgehoopte wol op humane wijze van het lichaam van het schaap, zonder het dier pijn te doen. Aangezien wolgroei geen uitschakelknop heeft, net als menselijk haar, is het scheren van vitaal belang voor de gezondheid en het voortbestaan van het schaap. Als dit niet wordt verholpen, zal de opgehoopte wolmassa de gewrichten van het dier belasten en zijn bewegingsvermogen aantasten; het onbehandelde schaap zou ook een aanzienlijk lagere levenskwaliteit hebben tijdens de hete zomers in Bulgarije en een grotere kans hebben om infecties te ontwikkelen.

Het scheren van wol mag niet worden verward met het oogsten van bont. Het verzamelen van bont vereist het villen en dus het doden van het dier. Home of Wool steunt het kwetsen, mishandelen en doden van dieren niet. Wij maken deel uit van de duizenden jaren oude symbiotische relatie tussen mannen en schapen.

Niet gevonden wat u zocht? We zijn hier om te helpen!

Neem contact met ons op!